Van Poelje Academie

Westland telt vele honderden organisaties. Deze bestrijken een heel scala aan activiteiten: sport en recreatie, onderwijs, levensbeschouwing en politiek. De bestuurlijke kwaliteit van deze organisaties wisselt sterk. Dat was voor een aantal partijen aanleiding om de Van Poelje Academie op te zetten. Het doel: de kwaliteit en capaciteit van het bestuur en toezicht van maatschappelijke organisaties in Westland verbeteren. Want beter bestuur leidt tot een bloeiend verenigingsleven en daarmee tot een betere
sociale structuur.

Eerstvolgende trainingen

Omgaan met vrijwilligers
Vrijwilligers zijn onmisbaar. Zij zorgen ervoor dat een vereniging draaiende blijft, dat de missie van de vereniging vervuld kan worden. Leer op een goede manier met je vrijwilligers om te gaan en hen te koesteren.
Datum: Dinsdag 24 Januari 2017
Tijd: 19:00 - 22:00
Risicomanagement
Alle verenigingen hebben in meer of mindere mate te maken met onzekere factoren, zoals contributie inkomsten, aansprakelijkheid of financiële risico’s. Hoe krijg je grip op de risico’s waarmee je vereniging in aanraking komt?
Datum: Dinsdag 07 Februari 2017
Tijd: 19:30 - 22:00
Werven van vrijwilligers
Het valt voor een vereniging soms niet mee vrijwilligers te werven. Of het nu gaat om uitbreiding van het bestuur of om mensen die hand- en spandiensten willen verrichten. De vrijwilliger met de juiste kwaliteiten binnenhalen is dan een extra uitdaging. W
Datum: Woensdag 22 Maart 2017
Tijd: 19:30 - 22:00
Met dank aan onze partners

De Van Poelje Academie is afhankelijk van partners en sponsoren die hechten aan een sterker bestuur in het Westland. Lees meer over de partners of word sponsor.