Van Poelje Academie

Westland telt vele honderden organisaties. Deze bestrijken een heel scala aan activiteiten: sport en recreatie, onderwijs, levensbeschouwing en politiek. De bestuurlijke kwaliteit van deze organisaties wisselt sterk. Dat was voor een aantal partijen aanleiding om de Van Poelje Academie op te zetten. Het doel: de kwaliteit en capaciteit van het bestuur en toezicht van maatschappelijke organisaties in Westland verbeteren. Want beter bestuur leidt tot een bloeiend verenigingsleven en daarmee tot een betere
sociale structuur.

In het voetspoor van een erudiet bestuurskundige

De naam van onze Academie herinnert aan de heer prof. G.A. van Poelje, die in 1884 werd geboren in Maasdijk. Hij maakte carrière in de gemeenteadministratie en viel op door zijn grote ijver, bijzondere talenten en noeste zelfstudie. G.A. van Poelje was bovendien een zeer productief publicist.

Hij maakte furore als hoogleraar Bestuurskunde, was na de Tweede Wereldoorlog lid van de Raad van State en enige tijd secretaris generaal van het ministerie van OC&W. Van Poelje wordt wel gezien als één van de grondleggers van de bestuurswetenschappen. Hij bleef zijn professorstitel ook na zijn actieve carrière voeren. In zijn geest willen we de bestuurskundige kennis en kunde in Westland naar een hoger niveau tillen. 

Met dank aan onze partners

De Van Poelje Academie is afhankelijk van partners en sponsoren die hechten aan een sterker bestuur in het Westland. Lees meer over de partners of word sponsor.